Montagevoorwaarden

Montagevoorwaarden
Monoblock airco

 • Levering Monoblock: Als op voorraad zal na bestelling en betaling via onze website de levertijd ± 1- 2 werkdagen. (Dit is afhankelijk van de transporteur en het tijdstip van bestellen) De Monoblock wordt via een transporteur op een mini palet bij u thuis tot aan de deur bezorgd. (Begane grond). Wanneer u gebruikt maakt van onze montagediensten, dan nemen wij de unit(s) mee op de dag van montage.
 • Montage: wij maken gebruik van de diensten van een extern montage bedrijf.
 • Boren van de 2 lucht in- uitvoer gaten, en ook de condenswater afvoer: het externe installatiebedrijf kan uitsluitend gaten boren in stenen muren (geen beton). De muren dienen niet dikker dan 45cm te zijn. Dit i.v.m. de lengte van de boren en de montagetijd.
 • Als de monteur niet van binnenuit kan boren, moet er een (rol) stijger voorhanden zijn, waar de monteur veilig op kan werken. Kan de monteur van binnenuit (slaapkamer/woonkamer) werken en is de hoogte voor het uit de hand boren maximaal 2.00 meter, is dit niet nodig. De meegeleverde kunststof roosters worden van binnenuit geplaatst.
  · Wanneer u aluminium roosters besteld dient u er rekening mee te houden dat deze enkel van buitenaf gemonteerd kunnen worden.
 • Wij gaan ervan uit dat daar waar de unit moet komen de muur vrij van obstakels en dergelijke is, zodat de monteur goed en vrij zijn werk kan doen.
 • De opdrachtgever zorgt zelf voor een voedingsbron (230V) in de nabijheid (1-1,5meter) van de Monoblock. (Liefst een geaard stopcontact)
 • Als de muur een combinatie is van gipsplaten, isolatiemateriaal en stenen muur, is het afhankelijk van de dikte van de verschillende materialen of de muur de unit kan dragen. Indien niet, dan zal de opdrachtgever zelf voor een versteviging van de muur moeten zorgen.
 • Het boren van gaten door de muur is de volledige verantwoordelijkheid van de opdrachtgever, de monteur weet n.l. niet wat er zich in de muur bevindt (b.v. waterleiding of Electraleiding)
 • Het is dan ook de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever wanneer er door het boren een elektrabuis en/ of waterleiding geraakt wordt.
 • Wij kunnen wel van te voren met een detectie apparaat de muur scannen, maar dit geeft geen 100% zekerheid.
 • Uitdrukkelijk moeten wij u er op wijzen dat de verantwoordelijkheid van het boren van de gaten bij de opdrachtgever ligt mochten er gebreken ontstaan aan de muur zélf, c.q. het raken van leidingen etc.
  Wanneer de opdrachtgever na het installeren van de Monoblock airco, de airco wil verplaatsen en dus op een andere plek gaten geboord moeten worden, dan is de opdrachtgever verantwoordelijk voor het herstellen van de eerder geboorde gaten in de muur.
 • Nadat de betaling bij ons is verwerkt neemt de installateur of wij contact met u op voor het plannen van de montage, het inplannen gebeurt in overleg met u en uiteraard zo snel als mogelijk is. Hierin wordt wel de medewerking van beide partijen verwacht. Indien er meerdere installaties op een dag plaatsvinden, en/of de afstand is groot dan kunnen wij niet het precieze tijdstip aangeven.
 • Zo geldt ook dat wanneer een datum is afgesproken, dit kan wijzigen doordat er voorafgaand aan deze dag bij een andere installatie onvoorziene omstandigheden zijn ontstaan waardoor dat deze eerst afgewerkt dienen te worden. Wij zullen u hier ook zo snel als mogelijk is van op de hoogte stellen.

Met vriendelijke groet,

Handel & Adviesbureau Caris V.O.F.
St. Jorisstraat 3
6001 BT Weert
tel:0624813119